Home General Knowledge Cricket Cricket General knowledge Questions and Answers Regarding Cricket Records

Cricket General knowledge Questions and Answers Regarding Cricket Records

0
0
527

In various Government Examinations and School examinations many questions are asked based on the cricket records
and about different formats of cricket.In this article we are listed set of 10 Cricket General knowledge Questions and Answers Regarding Cricket Records. These all questions should helpful for students and candidates preparing for various exams as well as improving general knowledge.

Cricket General knowledge Questions and Answers Regarding Cricket Records

General Knowledge Question and Answers based on Cricket records

1. Which cricketer had scored highest individual score in first-class cricket matches?

  • Don Bradman
  • Gary Sobers
  • Lane Hutton
  • Brian Lara

Answer :  Brian Lara

2. Which cricketer had scored highest individual score in ODI cricket matches?

Answer: Rohit Sharma

3. Which cricketer had scored most centuries in first-class cricket Matches?

Answer  : Jack Hobbs

4. Which cricketer had scored fastest century in ODI cricket matches?

Answer  : AB de Villiers

5. Which cricketer has taken most catches in ODI cricket Matches?

Answer: Mahela Jayawardene

6. Which cricketer had scored highest individual score in Test cricket Matches?

  • Sanath Jayasuriya
  • Matthew Hayden
  • Brian Lara
  • Sachin Tendulkar

Answer  : Brian Lara

7. Which cricketer had scored fastest century in Test cricket Match?

  • Vivian Richards
  • Brendon McCullum
  • Misbah-ul-Haq
  • Adam Gilchrist

Answer: Brendon McCullum

8. Which cricketer had scored most runs in Test match history?

  • Graham Gooch
  • Sunil Gavaskar
  • Don Bradman
  • Brian Lara

Answer : Graham Gooch

9. Which cricketer had scored most runs in a Test series?

  • Sunil Gavaskar
  • Don Bradman
  • Kumar Sangakkara
  • Hanif Mohammad

Answer : Don Bradman

10. Which cricketer had scored most test runs in a calendar year?

  • V. V. S. Laxman
  • Mohamed Yusuf
  • Rahul Dravid
  • Steve Waugh

Answer : Mohamed Yusuf

If you want more Sports related general knowledge you can check below:

  1. Top 10 Youngest Chess Grand Masters of the World
  2. Complete NBA Champions list Year by Year
  3. List of Top 25 highest Paid Athletes in the World

Load More By Adam Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

List Of All Countries and their Sports in the World

List of All National Sports of Different Countries in the World In this world there are lo…