General Knowledge Questions with Answers about Sachin Tendulkar

0
263

Sachin Ramesh Tendulkar is a man of enormous records. We all know many details about this popular star Sachin but here we present some interesting facts about him in the format of quiz. Come on let’s learn and have fun. He started playing cricket in his very young age. He achieved many records and awards in the field of cricket and he was nicknamed as the God of Cricket by his fans.

General Knowledge Questions with Answers about Sachin Tendulkar
General Knowledge Questions with Answers about Sachin Tendulkar

GK Questions and Answers on Sachin Tendulkar

1. First Test debut of Sachin Tendulkar?

  • 5th October 1988
  • 10th November 1988
  • 12th October 1989
  • 15th November 1989

Answer : 15th November 1989

2. ODI debut of Sachin Tendulkar?

  • 10th December, 1988
  • 18th November, 1989
  • 18th December, 1989
  • 10th November, 1988

Answer : 18th December, 1989

3. How many ODIs did Sachin Tendulkar played in a row?

  • 180
  • 183
  • 185
  • 188

Answer : 185

4. Marriage date of Sachin Tendulkar and his wife Anjali?

  • 22 May 1994
  • 23 May 1995
  • 24 May 1995
  • 25 May 1994

Answer : 24 May 1995

5. Total number of ODI matches played by Sachin Tendulkar?

  • 643
  • 346
  • 634
  • 463

Answer : 463

6. In ODI cricket how many wickets taken by Sachin Tendulkar?

  • 123
  • 321
  • 154
  • 451

Answer : 154

7. Coach of Sachin Tendulkar?

  • Ramakanth Achrekar
  • Rahul Sinha
  • Dilip Sardesai
  • None of the above

Answer : Ramakanth Achrekar

8. Sachin Tendulkar receives Arjuna Award in which year?

  • 1992
  • 1993
  • 1994
  • 1995

Answer : 1994

9. Nick name of Sachin Tendulkar? 

  • Tiger
  • God of Cricket
  • Little Master
  • Pocket Dynamo

Answer : God of Cricket

10. Number of runs Sachin Scored in his first ODI match? 

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3

Answer : 0

11. Date of Birth of Sachin Tendulkar?

  • 24 April 1971
  • 24 April 1972
  • 24 April 1973
  • 24 April 1974

Answer : 24 April 1973

12. Brother of Sachin Tendulkar? 

  • Sajith Tendulkar
  • Sajin Tendulkar
  • Amith Tendulkar
  • Ajit Tendulkar

Answer : Ajit Tendulkar

13. Sachin did his first class debut in which age? 

  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Answer : 15

14. Sachin got his Wisden Cricketer of the year award in which year? 

  • 1996
  • 1997
  • 1998
  • 1999

Answer : 1997

15. How many children for Sachin Tendulkar?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Answer : 2

16. At which age Sachin Tendulkar starts playing cricket?

  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Answer : 11

17. Sachin Tendulkar lives in which place? 

  • Bangalore
  • Chennai
  • Hyderabad
  • Mumbai

Answer : Mumbai

18. What is the Jersey number of Sachin Tendulkar? 

  • 44
  • 7
  • 10
  • 12

Answer : 10

19. What is the age of Sachin Tendulkar (2020)?

  • 35
  • 45
  • 47
  • 37

Answer : 47

20. What is the name of the movie made of Sachin Tendulkar’s life? 

  • Playing it my way
  • A Billion Dreams
  • The Master Blaster
  • God of cricket

Answer : A Billion Dreams

21. Father of Sachin Tendulkar?

  • Ranjith Tendulkar
  • Rohith Tendulkar
  • Ramesh Tendulkar
  • Rajesh Tendulkar

Answer : Ramesh Tendulkar

22. Sachin Tendulkar played for which team in the IPL?

  • Mumbai Indians
  • Chennai Super Kings
  • Delhi Capitals
  • Rajasthan Royals

Answer : Mumbai Indians

23. Name the book written by Sachin’s brother about him? 

  • Sachin
  • The Making of a Cricket
  • Hero
  • Chase your Dreams

Answer : The Making of a Cricket

24. The age difference between Sachin Tendulkar and his brother Ajit Tendulkar?

  • 8
  • 9
  • 7
  • 6

Answer : 9

25. Title of the autobiography Of Sachin Tendulkar?

  • Playing it my way
  • Chase your dreams
  • Little Master
  • Master Laster

Answer : Playing it my way

If you want more Sports related general knowledge you can check below:

  1. Top 10 Youngest Chess Grand Masters of the World
  2. Complete NBA Champions list Year by Year
  3. List of Top 25 highest Paid Athletes in the World

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY