General Knowledge Questions with Answers about Virat Kohli

0
2326

Virat Kohli was an Indian Cricket player, currently he captains the Indian national team. He is considered as one of the best batsman in the world. From the year 2013 he was the captain of Indian Team and he plays for the Royal Challengers Bangalore in Indian Premier League. He receives many awards like ICC Cricketer of the year, ICC Test player of the year, ICC ODI Player of the year and Wisden leading Cricketer in the world.

Check Out ICC Team Rankings and Player Rankings

He was also honoured by giving Arjuna Award, The Padma Shri and the Rajiv Gandhi Khel Ratna. We all know about this well know cricket star but here we shares some important facts about him. Check it out to get clear information about him.

General Knowledge Questions with Answers about Virat Kohli
General Knowledge Questions with Answers about Virat Kohli

GK Questions and Answers on Virat Kohli

1. Date of Birth of Virat Kholi?

  • 5 November 1988
  • 6 December 1987
  • 7 November 1988
  • 8 December 1987

Answer : 5 November 1988

2. Wife of Virat Kholi?

  • Anusha
  • Anushka Sharma
  • Anushiya Shiny
  • Anugha Varma

Answer : Anushka Sharma

3. What is the present age of Virat Kohli?

  • 28
  • 30
  • 32
  • 34

Answer : 32

4. What is the Jersey number of Virat Kohli?

  • 8
  • 18
  • 28
  • 38

Answer : 18

5. Nick name of Virat Kohli?

  • Virat
  • Captain
  • Kohli
  • Chiku

Answer : Chiku

Read More | Virat Kohli Cricketer Biography

6. Birth Place of Virat Kohli?

  • Uttam Nagar
  • Mumbai, India
  • Delhi, India
  • Noida, India

Answer : Delhi, India

7. Which year Virat Kohli receives the Arjuna Award?

  • 2018
  • 2013
  • 2009
  • 2012

Answer : 2013

8. Second Favourite sport of Virat Kohli?

  • Tennis
  • Soccer
  • Football
  • Baseball

Answer : Football

9. From whom Virat Kohli got the Test Captain role? 

  • Prem Kohli
  • Rajkumar Sharma
  • Sachin Tendulkar
  • Mahendra Singh Dhoni

Answer : Mahendra Singh Dhoni

10. How many siblings does Virat Kohli have? 

  • 1
  • 2
  • 3
  • None of the above

Answer : 2

Read More | Virat Kohli Family Photos With Anushka Sharma

11. What is the role of Virat Kohli in cricket?

  • Coach
  • Captain and Batsman
  • Batsman
  • Bowler

Answer : Captain and Batsman

12. Which year Virat Kohli made his T20 debut?? 

  • 2008
  • 2009
  • 2010
  • 2011

Answer : 2010

13. Which year Kohli made his ODI debut? 

  • 2008
  • 2009
  • 2010
  • 2011

Answer : 2008

14. Virat Kohli captains which team in IPL? 

  • Rajasthan Royals
  • Royal Challengers Bangalore
  • Delhi Daredevils
  • Mumbai Indians

Answer : Royal Challengers Bangalore

15. What is the profession of Virat Kohli’s wife?

  • Doctor
  • Actress
  • Lecture
  • Govt Servant

Answer : Actress

Also Read | Anushka Sharma Stylish Maternity Photos

16. Where was the wedding of Virat and Anushka held?

  • Austria
  • France
  • Czech Republic
  • Italy

Answer : Italy

17. What is the favourite shot of Virat Kohli? 

  • Straight Drive
  • Cover Drive
  • Flick Shot
  • Pull

Answer : Cover Drive

18. Virat Kohli receives which award in 2018? 

  • Padma Shri
  • Arjuna Award
  • Rajiv Gandhi Khel Ratna
  • Bharat Ratna

Answer : Rajiv Gandhi Khel Ratna

19. Father of Virat Kohli?

  • Prem Kohli
  • Pram Kohli
  • Prasad Kohli
  • Arjun Kohli

Answer : Prem Kohli

20. In 2014 Virat Kohli became the co-owner of which Indian Super League team? 

  • Indian squad
  • India Under-19s
  • FC Goa
  • Royal Challengers Bangalore

Answer : FC Goa

21. What is the Profession of Virat’s father when he was birth?

  • Professor
  • Stockbroker
  • Police officer
  • Criminal lawyer

Answer : Criminal lawyer

22. Where did Virat Kohli Live?

  • Delhi
  • Mumbai
  • Karnataka
  • Chennai

Answer : Mumbai

23. Who is the brother of Virat Kohli? 

  • Vikash Kohli
  • Verma Kohli
  • Vishak Kohli
  • Vishal Kohli

Answer : Vikash Kohli

24. In 2002 Virat Kohli played for which team?

  • Delhi Under-15 team
  • India Under-19s
  • Indian squad
  • Royal Challengers Bangalore

Answer : Delhi Under-15 team

25. Nationality of Virat Kohli?

  • England
  • Russian
  • Indian
  • American

Answer : Indian

If you want more Sports related general knowledge you can check below:

  1. Top 10 Youngest Chess Grand Masters of the World
  2. Complete NBA Champions list Year by Year
  3. List of Top 25 highest Paid Athletes in the World

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY