Rahul Dravid – General Knowledge Questions with Answers

0
86

Rahul Sharad Dravid, the former Indian cricketer and the captain of the Indian national team. He works as a director of Cricket operations at National Academy, Bangalore, India. He was well known for his sound batting technique and in 2019 he was appointed as the head of NCA by BCCI. He was one of the legendry batsmen in the history of cricket and he scored more than 25,000 runs in international cricket. After Sachin Tendulkar, Ricky Ponting and Jacques Kallis, Dravid was the fourth highest run scorer in test cricket as per 2016.

Check Out ICC Team Rankings and Player Rankings

In 2018 Dravid inducted the ICC Hall of fame and become the fifth Indian cricketer to achieve this feat. There are many interesting facts about Mr. Dependable, here we present some of the important details about him. Let’s learn about him by playing this quiz.

Rahul Dravid - General Knowledge Questions with Answers
Rahul Dravid – General Knowledge Questions with Answers

GK Questions and Answers on Rahul Dravid

1. Date of Birth of Rahul Dravid??

  • 14 February 1972
  • 13 March 1974
  • 12 December 1975
  • 11 January 1973

Answer : 11 January 1973

2.What is the full name of Rahul Dravid?

  • Rahul Prasanth Dravid
  • Rahul Shan Dravid
  • Rahul Sharad Dravid
  • Rahul Praem Dravid

Answer : Rahul Sharad Dravid

3. Nick Name of Rahul Dravid?

  • The Wall
  • Jammy
  • Mr. Dependable
  • All the above

Answer : All the above

4. What is the Jersey number of Rahul Dravid?

  • 10
  • 12
  • 14
  • 19

Answer : 19

5. What is the present age of Rahul Dravid?

  • 45
  • 55
  • 47
  • 35

Answer : 47

Read More | Virat Kohli Cricketer Biography

6. Rahul Dravid situated in which place?

  • Madhya Pradesh
  • Karnataka
  • Maharashtra
  • Andhra Pradesh

Answer : Karnataka

7. How many children does Rahul Dravid have?

  • 2
  • 0
  • 1
  • None of the above

Answer : 2

8. Which year Rahul Dravid Married Vijeta ?

  • 4 May 2003
  • 3 May 2002
  • 2 April 2003
  • 3 April 2002

Answer : 4 May 2003

9.  What is the name of Rahul Dravid’s wife? 

  • Vijeta Sharadha
  • Vijeta Pendharkar
  • Vijeta Sharmila
  • Vijeta Prabha

Answer : Vijeta Pendharkar

10. Nationality of Rahul Dravid? 

  • Russian
  • American
  • Persian
  • Indian

Answer : Indian

Read More | Virat Kohli Family Photos With Anushka Sharma

11.  In which age Rahul starts playing cricket?

  • 5
  • 8
  • 12
  • 19

Answer : 12

12. In IPL which year Rahul Dravid becomes the captain of Rajasthan Royals? 

  • 2008
  • 2009
  • 2011
  • 2012

Answer : 2012

13. Which is the birth place of Rahul Dravid? 

  • Bangalore, Karnataka
  • Mumbai, India
  • Nodia, India
  • Indore, Madhya Pradesh

Answer : Indore, Madhya Pradesh

14. Which year Dravid got retired from both ODIs and T20I? 

  • August 2011
  • July 2012
  • June 2011
  • August 2012

Answer : August 2011

15. Role of Dravid in Cricket?

  • Captain
  • Bowler
  • Batsman
  • Coach

Answer : Batsman

Also Read | Anushka Sharma Stylish Maternity Photos

16. Mother tongue of Dravid?

  • Hindi
  • Marathi
  • Kannada
  • Tamil

Answer : Marathi

17. Number of Biographies and career written about Dravid? 

  • 1
  • 3
  • 2
  • None

Answer : 2

18. Who wrote the first Biography of Rahul Dravid ? 

  • Vedam Jaishankar
  • Devendra Prabhudesai
  • Ravi Shastri
  • Sourav Ganguly

Answer : Vedam Jaishankar

19. Bowling Style of Rahul Dravid?

  • Right arm fast
  • Right arm slow
  • Right arm off Spin
  • Right arm fast medium

Answer : Right arm off Spin

20. Rahul was honored by which award? 

  • Padma Shri
  • Padma Bhushan
  • Padma Vibhushan
  • Both I and II

Answer : Both I and II

21. Rahul Captains which team in IPL?

  • Chennai Super Kings
  • Delhi Daredevils
  • Rajasthan Royals
  • RCB

Answer : Rajasthan Royals

22. Which year Rahul got the award Wisden Cricketers of the year?

  • 1998
  • 1999
  • 2000
  • 2001

Answer : 2000

23. What is the profession of Rahul Dravid’s wife? 

  • Doctor
  • Teacher
  • Engineer
  • Lecture

Answer : Doctor

24. Batting Style of Rahul Dravid?

  • Right Handed
  • Left Handed
  • Centre
  • Front

Answer : Right Handed

25. In which college he completes his degree?

  • St. Joseph’s Boys High School
  • St. Joseph’s College of Commerce
  • University Visvesvaraya College of Engineering
  • St Joseph’s College of Business Administration

Answer : St. Joseph’s College of Commerce

If you want more Sports related general knowledge you can check below:

  1. Virat Kohli General Knowledge Questions & Answers
  2. Sachin Tendulkar General Knowledge Questions & Answers
  3. List of Top 25 highest Paid Athletes in the World

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY